سفارش تبلیغ
صبا ویژن

روانشناس خانواده

نظر

حتی پایدارترین ازدواج ها هم دچار فراز و فرود می شوند. بنابراین اگر از خود می پرسید: “آیا باید طلاق بگیرم؟” بدانید که شما تنها نیستید. نیمی از متاهلان به طلاق فکر کرده‌اند. اما تعیین اینکه آیا ازدواج شما باید به پایان رسیده یا خیر، یک تصمیم کاملاً شخصی است. البته برخی نشانه های واضح وجود دارد که نشان می دهد ازدواج شما رو به پایان است، از جمله خیانت، نداشتن ارتباط جنسی، رفتارهای سمی یا سوء استفاده. اما اکثر نشانه هایی که می گویند شما باید به ازدواج خود پایان دهید بسیار ظریف تر هستند و ممکن است مدتی طول بکشد تا شما آنها را ببینید.

 

البته فقط به این دلیل که برخی از این پرچم های قرمز برای شما آشنا به نظر می رسد به این معنا نیست که شما باید فوراً طلاق بگیرید؛ چرا که می توان با حمایت اعضای خانواده، دوستان یا مشاور ازدواج مشکل را برطرف کرد. مشاوره ازدواج ممکن است فوری موجب بهبود رابطه شما نشود اما می تواند مشکلات رابطه شما را پیدا کند و به شما بیاموزد برای داشتن رابطه ای سالم تر، شادتر و پایدارتر چگونه باید رفتار کنید. 

توصیه می کنم این مقاله را بخوانید: آیا باید طلاق بگیرم؟  17 نشانه برای جدایی


نظر

غفلت در یک رابطه عاطفی پدیده است است که در طول زمان وارد هر رابطه ای خواهد شد. وقتی دو نفر برای مدت طولانی با هم باشند طبیعی است که حضور یکدیگر را قطعی بدانند و به هم عادت کنند آنها ممکن است دیگر لباس های زیبا برای یکدیگر نپوشند خود را آراسته نکنند و حتی قرار ملاقات های دو نفره با هم را متوقف کنند و گاهی بیرون رفتن با دوستان را ترجیح بدهند. کاملا طبیعی است که رابطه دچار این مرحله شود اما اگر احساس غفلت بیان نشود یا برای آن راه حلی پیدا نشود برای زوجین بسیار خطرناک است.

گاهی نیز یکی از طرفین رابطه نیاز به فضا دارد ولی ما ممکن است آن را نشانه ای شوم و بد ببینیم شناخت ویژگی های شخصیتی شریکمان و دریافت این موضوع که او فردی است که نیاز به فضا و زمانهایی برای تنهایی دارد بسیار حائز اهمیت است و باید سعی کنیم این ویژگی را بپذیریم تا بتوانیم زمانهایی را که واقعا از روی عمد نادیده گرفته می شویم تمیز دهیم.

اما گاهی یک طرف رابطه عمدا با هدف سو استفاده از اعتماد شما و اعمال کنترل و قدرت سعی در نادیده گرفتن شما دارد که تاثیرات روانی آن بسیار مضر است . این قبیل نادیده گرفتن ها را اصطلاحا رفتار خاموش می نامند. نادیده گرفته می شوید تا دست یافتنی باشید و هرآنچه از شما می خواهند با آن موافقت کنید پس باید مراقب اینگونه نادیده گرفتن ها باشید . در این گونه موارد نادیده گرفته شدن و بی توجهی نوعی دستکاری و سو استفاده عاطفی است که می تواند تاثیرات گسترده ای داشته باشد . وقتی احساس می کنید که نادیده گرفته می شوید، شنیده نمی شوید و نامرئی هستید اعتماد به نفس شما پایین می آید مضطرب عصبانی و افسرده خواهید شد. گاهی اثرات آن فقط محدود به حیطه روانی نمی شود و ممکن است علائم فیزیکی استرس نیز نمایان شود موارد از قبیل بیخوابی، سردرد، تپش قلب، تنش عضلانی، اختلالات خوردن که منجر به چاقی یا لاغری بیش حد شود.

آگاه باشید هرچه سطح صمیمیت بیشتر باشد اثرات روانی و جسمانی نادیده گرفته شدن بیشتر است به عنوان مثال وقتی در یک رابطه عاطفی نادیده گرفته می شوید اثرات آن خیلی بیشتر از وقتی است که توسط دوستان همکاران یا رئیستان این اتفاق می افتد. به همین دلیل بسیار مهم است که بدانید چگونه با نادیده گرفته شدن توسط کسی که دوستش دارید کنار بیایید.

کنار آمدن با بی توجهی کسی که دوستش دارید هرگز آسان نیست مهم نیست چقدر از نظر ذهنی و روانی قوی باشید یا چقدر توانایی کنارآمدن با رفتارهای بی احترامانه او را دارید همیشه نمی توان افکار منفی را کنار زد.


نظر

ازدواج و رابطه زناشویی یکی از شیرین‌ترین و در عین حال سخت‌ترین روابط انسانی محسوب می‌شود. معمولا همسران بعد از مدتی به ورطه تکرار یا عادی شمردن رابطه می‌افتند و مراقبت کافی از رابطه‌شان انجام نمی‌دهند. این در حالی است که رابطه زناشویی بیش از هر رابطه دیگری به بازسازی و بهبود نیاز دارد؛ درست مثل گیاهی که کاشته شده و باید آبیاری شود تا به کمال خود برسد. کتاب "بازسازی و ایجاد روابط غنی در همسران" نوشته خانم آزاده جباری، بر پایه همین مساله و با تکیه بر سال‌ها تجربه موفق زوج‌درمانی خانم جباری نوشته شده است. این کتاب با تمرینات عملی برای زوجین تلاش می‌کند پایه‌های یک رابطه ایمن و غنی را در رابطه بین همسران بنا نهد. چه شما تازه ازدواج کرده باشید، در چه شرف ازدواج باشید و چه سال‌ها از ازدواجتان گذاشته باشد این کتاب می‌تواند تحول بزرگی در رابطه شما و همسرتان ایجاد کند.

 

برای دریافت کتاب به سایت مرکز مشاوره یاسان به آدرس www.yasanclinic.ir مراجعه کنید.

.

.

مرکز مشاوره یاسان؛ تهران، شهرک غرب، بلوار پاکنژاد جنوب، بعد از بلوار دریا، کوچه صفا، پلاک هفت 

شماره های تماس

26763699

26741097

 


نظر

انتخاب شریک زندگی یک تصمیم بزرگ است به همین دلیل هنگام انتخاب فرد مناسب برای ازدواج باید سوالات زیادی از خود بپرسید و فرد مورد نظر را به خوبی ارزیابی کنید. شما باید نقش و مسئولیتهای خود را در ایجاد یک رابطه شاد بدانید در ادامه یــــاســـان  یکی از مراکز مشاوره در زمینه مشاوره قبل از ازدواج  توضیح می‌دهد که چگونه می‌توانید فرد مناسب برای ازدواج را انتخاب کنید.

1.ببینید آیا او از نظر احساسی در دسترس است یا خیر: اطمینان حاصل کنید که با شریک خود از نظر احساسی ارتباط برقرار می کنید. شما نباید مجبور شوید برای توجه شوهر آینده خود التماس کنید. همچنین نباید در جمع دوستان او احساس حقارت کنید. به دنبال مردی باشید که بتوانید آشکارا با او صحبت کنید و شما را درک کند. افرادی که در یک رابطه عاطفی سالم قرار دارند در مواقع سختی و شادی به یکدیگر روی می‌آورند.

2. به روابط دوستی و خانوادگی او توجه کنید: در مورد دوستی‌ها و روابطش با خانواده صحبت کنید. به دنبال مردی باشید که بتواند روابط طولانی مدت برقرار کند و دوستان مادام‌العمر داشته باشد. توجه کنید که او چگونه روابط خود را مدیریت می‌کند. ببینید چگونه درگیری‌ها را حل می‌کند، حمایت نشان می‌دهد و با افرادی که دوست دارد درگیر می‌شود. اگر او در روابط خود دچار اختلافات زیادی شده‌است یا با دوستان یا اعضای خانواده خود قطع ارتباط کرده‌است، درباره علت این اقدامات وعلت تکرار آنها از او سوال کنید.

3. آماده تغییر باشید: هر دوی شما احتمالاً از نظر جسمی، روحی و احساسی در زندگی تغییر خواهیدکرد. ببینید آیا او می‌تواند با تغییرات منعطف باشد و با هر تغییری از شما دور نشود. توجه کنید که او چگونه به تغییرات زندگی خود واکنش نشان می‌دهد و از خود بپرسید که در دراز مدت چگونه عمل خواهدکرد؟

4. مسئولیتها را بر عهده بگیرید: شما نمی‌توانید کسی را تغییر دهید، فقط می‌توانید خود را تغییر دهید. شما به تنهایی مسئول رابطه‌ای هستید که می‌خواهید. مسئولیت احساسات خود را بدون سرزنش طرف مقابل برعهده بگیرید.

5. عیبهای او را بپذیرید: هیچ مرد کاملی وجود ندارد. او ایراداتی دارد و ممکن است ایرادات او شما را آزار دهد. قبل از ازدواج اطمینان حاصل کنید که نسبت به چیزهایی که شما را آزار می‌دهد آگاهی دارید. فکر نکنید بعد از ازدواج می‌توانید آن فرد را اصلاح کنید. او را همانطور که هست بپذیرید.

 6. به علائم هشداردهنده توجه کنید: اگرعاشق کسی شده‌اید اما هنوز مشکلات بزرگی مانند خشونت، مشروبات الکلی یا مواد مخدر وجود دارد، به طور منطقی وضعیت را بررسی کنید.
برای خواندن ادامه مطلب 15 گام مهم برای انتخاب همسر مناسب کلیک کنید

نظر

10 چیزی که هرگز نباید به خاطر یک رابطه از دست بدهید هر چقدر هم یک فرد (همسر یا شریک زندگی) برای شما مهم باشد نباید برای ادامه یافتن رابطه با او برخی از حقوق یا ارزش های خود را به خطر بیاند…

هر چقدر هم یک فرد (همسر یا شریک زندگی) برای شما مهم باشد نباید برای ادامه یافتن رابطه با او برخی از حقوق یا ارزش های خود را به خطر بیاندازید. یاسان یکی از بهترین مراکز مشاوره در زمینه زوج درمانی در ادامه به 10 دارایی ارزشمند شما اشاره می کند که نباید هیچ وقت قربانی ادامه رابطه شوند. از نکات ذکر شده می توانید برای بررسی میزان خوشبختی و سلامتی رابطه خود استفاده کنید.

1. ارتباطات اجتماعی شما

پیدا کردن دوستان خوب کاری بسیار دشوار است. اگر چند دوست فوق العاده و وفادار دارید هرگز آنها را برای ادامه یک رابطه از دست ندهید. هر شریکی که از شما انتظار دارد دوستی را به خاطر او کنار بگذارید، خودخواه و احتمالاً کنترل کننده است. در یک رابطه سالم ارتباط با دوستان و خانواده ادامه می یابد. اگر شریک زندگی شما سعی می کند شما را از دوستان و خانواده جدا کند به این موضوع به عنوان یک علامت هشدار دهنده نگاه کنید.

2. احترام به خود

هرگز از حق خود مبنی بر رفتار محترمانه دیگران با خودتان دست نکشید. اگر شخصی از این خط عبور کرد، باید فوراً برای ترک رابطه اقدام کنید. اگر اجازه دهید این نوع رفتار ادامه پیدا کند، وضعیت بدتر می شود و در نهایت این شما هستید که به دیگران اجازه خوار کردن خود را داده اید.

3. هویت شما

وقتی رابطه ای را شروع می کنیم برای احساس هماهنگی بیشتر با شریک زندگی خود، گاهی خواسته های او را بر خواسته خود مقدام می دانیم . مشکل زمانی ایجاد می شود که بیش از حد شریک خود را در اولویت بدانیم و خواسته های خود را نادیده بگیریم.

4. قدرت تصمیم گیری شما

تصمیم گیری را به عنوان ماهیچه ای در نظر بگیرید که اگر از آن استفاده نکنید، ضعیف می شود. هرچه بیشتر در تصمیم گیری های متکی به شریک خود باشیم، احتمال تصمیم گیری های بعدی را از خود سلب می کنیم. این بدان معنا نیست که شما باید هر تصمیمی را به تنهایی بگیرید اما از عاداتی که ممکن است قبل از تصمیم گیری، با شریک خود چک کنید آگاه باشید. مخصوصاً اگر برای چیزی نسبتاً غیر عادی مانند خریدهای کوچک خانگی باشد. خودتان فکر کنید و تصمیمات خود را هرچند اشتباه ادامه دهید. این به شما کمک می کند تا احساس فردیت خود را حفظ کرده و همچنین بتوانید روی پای خود بایستید.

برای خواندند ادامه مطلب 10 چیزی که هرگز نباید به خاطر یک رابطه از دست بدهید کلیک کنید


نظر

 

تمرین بخشش

همانطور که روت بل گراهام یکبار گفت: "یک ازدواج خوشبخت ، اتحاد دو بخشنده خوب است." مهم نیست که در رابطه خود با چه چیزی روبرو می شوید ، ضروری است که شما و همسرتان مایل باشید کوتاهی های یکدیگر را ببخشید.

 بخشش در ازدواج تنها راه پیشروی در دوران ناراحتی است. به احتمال زیاد هر دوی شما در این مدت و در طول این مدت کارهای بدی انجام داده اید.

 در حالی که وسوسه انگیز است که از اشتباهات یکدیگر به عنوان بهانه ای برای اثبات حقانیت خود استفاده کنید، اما در برابر این وسوسه مقاومت کنید. چشم پوشی از بخشش، تلخی را نسبت به یکدیگر افزایش می دهد و شما را از هم دور می کند.

 

بر موارد مثبت تمرکز کنید

هنگامی که دوران سختی را در زندگی زناشویی خود پشت سر می گذارید، به راحتی جنبه های مثبت همسر و زندگی مشترک خود را نادیده می گیرید و تنها بر روی نقاط منفی متمرکز می شوید. در چنین مواقعی، مهم است که بر مثبت اندیشی و ایجاد احساس سپاسگزاری برای نعمت های خود کار کنید.

 نه تنها باید مسئولیت سهم خود را در شرایط بدی که با آن روبرو هستید بر عهده بگیرید بلکه شما باید مسئولیت اوقات خوب را هم بپذیرید.

 یک عادت روزانه برای داشتن رابطه مثبت با همسرتان ایجاد کنید. از او بخاطر کارهایی که برای شما انجام می دهد تشکر کنید. از خوبی های او تعریف کنید.

 قدردانی کردن، از شما در برابر منفی بافی کردن هنگام ناراحتی زناشویی محافظت می کند.

 اگر بر چیزهای خوب اطراف خود متمرکز باشید ، شما و همسرتان شانس بسیار بیشتری برای غلبه بر فصل های ناخوشایند خواهید داشت.

 حقیقت این است که روابط همیشه در حال تغییر است. عشق همیشه در حال تحول است. هنگامی که با هم از روزهای سخت می گذرید، محکم به هم بچسبید. وقتی از آن یک بحران بیرون می آیید از همیشه به هم نزدیکتر خواهید بود.

 

 


نظر

 

 

 در رابطه نقش قربانی را بازی نکنید

هنگامی که حس خوشبختی در ازدواج با گذشت زمان محو می شود، همیشه تقصیر را بر دوش طرف مقابل می اندازیم؛ چرا که بسیار آسان است که انگشت اتهام را به سمت همسر خود بگیریم و خطاها و رفتارهای اشتباه او را لیست کنید.

هر زمان که با یک مشکل ناخوشایند مداوم یا طولانی مدت در رابطه خود روبرو شدید، این وظیفه شماست که نگاهی به زندگی خود بیندازید و از نقش خود در آن موقعیت سوال کنید.

به جای این که نقش قربانی را بر عهده بگیرید و نقش ستمگر را به همسرتان بسپارید، بر تبدیل شدن به فردی سالم تر و شادتر تمرکز کنید. روی خود کار کنید و تغییرات لازم را ایجاد کنید تا خود را به جای بهتری برسانید.

از خود بپرسید که چه تغییراتی می توانید در رفتار خود یا رفتار همسرتان ایجاد کنید تا به شما کمک کند تا بخشی از بار ازدواج را بردارید.

ایجاد تغییرات مثبت به تنهایی بر همسر شما تأثیر خواهد گذاشت. این امر بر دیدگاه شما نسبت به خود و نگرش همسرتان تأثیر می گذارد و در نهایت به نفع رابطه شما خواهد بود.

اگر همسرتان با شما بدرفتاری کرد و شما را نادیده گرفت از خود محافظت کنید و تغییر ایجاد کنید. اطمینان حاصل کنید که از یک مشاور حرفه ای و دوستان مورد اعتماد یا اعضای خانواده در جهت تلاش برای آینده ای سالم تر حمایت دریافت می کنید.

یـــاســـان یکی از بهترین مراکز مشاوره در تهران با داشتن بهترین زوج درمانگران آماده ارائه خدمات به صورت حضوری و آنلاین به مراجعان است. برای دریافت وقت مشاوره به سایت یــــاســـــان مراجعه کنید.

 

 


نظر

 

 

5. تمرین بخشش

همانطور که روت بل گراهام یکبار گفت: "یک ازدواج خوشبخت ، اتحاد دو بخشنده خوب است." مهم نیست که در رابطه خود با چه چیزی روبرو می شوید ، ضروری است که شما و همسرتان مایل باشید کوتاهی های یکدیگر را ببخشید.

 

بخشش در ازدواج تنها راه پیشروی در دوران ناراحتی است. به احتمال زیاد هر دوی شما در این مدت و در طول این مدت کارهای بدی انجام داده اید (یا انجام نداده اید) و (یا گفته نشده).

 

در حالی که وسوسه انگیز است که از این منفی به عنوان بهانه ای برای نگه داشتن همسرتان در این بازه وسوسه کنید ، اما در برابر ترس هایی که دارید مقاومت کنید و حق وجود خود را در حالت دفاعی رها کنید. چشم پوشی از بخشش ، تلخی را نسبت به یکدیگر افزایش می دهد و شما را از هم دور می کند.

 

6- بر موارد مثبت تمرکز کنید

هنگامی که دوران سختی را در زندگی زناشویی خود پشت سر می گذارید ، به راحتی اجازه می دهید تا زمانی که نتوانید جنبه های مثبت همسر و زندگی مشترک خود را مشاهده کنید ، به طور کامل در منفی منفی غرق شوید. در چنین مواقعی ، مهم است که در مورد مثبت اندیشی و ایجاد احساس سپاسگزاری برای نعمت های خود عمد داشته باشید.

 

نه تنها باید مسئولیت سهم خود را در شرایط بدی که با آن روبرو هستید بر عهده بگیرید. شما همچنین باید مسئولیت اوقات خوب را بپذیرید - یعنی آنچه می توانید در زندگی خود خلق کنید و از آن استخراج کنید.

 

یک عادت روزانه برای داشتن چندین رابطه مثبت با همسرتان ایجاد کنید. از آنها بخاطر کارهایی که برای شما انجام می دهند تشکر کنید. به آنها تعارف کنید ؛ وقت بگذارید تا به چیزی اشاره کنید یا آن را به اشتراک بگذارید که باعث می شود احساس خوبی داشته باشید (یا می دانید که از آن قدردانی می کند).

 

قدردانی از شما در برابر منفی باختن در مواقع ناراحتی زناشویی محافظت می کند.

 

مهم نیست که چه اتفاقی می افتد ، همیشه باور داشته باشید که هر بار خوب برنده می شود . اگر بر چیزهای خوب اطراف خود متمرکز باشید ، شما و همسرتان شانس بسیار بیشتری برای غلبه بر فصل های ناخوشایند خواهید داشت.